Райфайзенбанк с промоция за аксесоарите за плащане

Райфайзенбанк с промоция за аксесоарите за плащане | StandartNews.com

Иновативните аксесоари за разплащане на Райфайзенбанк (България) ЕАД са достъпни за повече потребители. Всички притежатели на дебитни карти Debit Mastercard от Райфайзенбанк могат да се сдобият с гривна, ключодържател или стикер за смартфон с вграден чип за безконтактни плащания.
Клиентите на Райфайзенбанк могат да заявят до 31 юли 2018 г. аксесоар за плащане към своята дебитна Debit Mastercard при промоционални условия – без такса обслужване за първата година. Ако все още не разполагат с Debit Mastercard, трябва да посетят офис на банката, като новата им карта също ще е без такса обслужване за първите 12 месеца.
В края на миналата година банката представи първите си разплащателни аксесоари към кредитни карти RaiCARD Fix. Интересът е голям и към една нова RaiCARD Fix се издава средно по един аксесоар за плащане.
Силният интерес към преносимите разплащателни устройства е следствие от непрестанно нарастващите очаквания на потребителите за удобство и сигурност на картовите плащания, както и от развитието на безконтактната технология и разрастването на мрежата от ПОС терминали, които приемат този вид плащания. Общият брой на издадените от Райфайзенбанк дебитни и кредитни карти надвишава 500 000, като всички те вече са с безконтактна технология. Към момента около 80% от ПОС терминалите, инсталирани от банката, са с безконтактна функция.
По данни на Райфазенбанк, делът на безконтактните плащания непрестанно нараства, като в края на 2017 г. достига близо половината от всички картови трансакции. Повече от три-четвърти (77%) от общия брой безконтактни плащания пък са извършени от притежателите на дебитни карти.
Както при безконтактни трансакции с пластика, така и при разплащане с гривна, ключодържател или стикер въвеждането на ПИН се изисква само за покупки над 25 лв. За всяка трансакция, направена чрез аксесоар, картодържателят получава sms или имейл известие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай