Удължават срока за създаване на „Фонд за технологичен трансфер"

Удължават срока за създаване на „Фонд за технологичен трансфер" | StandartNews.com

„Фонд мениджър на финансови инструменти в България" ЕАД (ФМФИБ) удължи срока на пазарните консултации за финансов инструмент „Фонд за технологичен трансфер" (ФТТ) до 10 март 2017 г. Финансовият инструмент е с бюджет 30 млн. евро от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 г. (ОПИК) от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР).

Удължаването на периода на пазарното проучване е свързано с повишения интерес към финансовия инструмент към края на обявения срок (10 февруари 2017 г.). С решението ФМФИБ цели да обхване по-широк кръг от пазарни участници и да предостави допълнително време за срещи и дискусии за характеристиките на инструмента със заинтересованите страни. По този начин структурата на финансовия продукт ще отговаря в максимална степен на нуждите на пазарните участници и на актуалната ситуация в сектора.

Приоритетно "Фондът за технологичен трансфер" ще финансира компании от сектора на информационните технологии, фармацията и биотехнологиите, мехатрониката, нано- и чистите технологии, креативните индустрии.

Структурата на инструмента предвижда създаване на инвестиционен фонд/инвестиционни фондове, в който в допълнение към публичната инвестиция, която ще се осъществи от ФМФИБ ще бъдат привлечени и частни инвестиции. Целта на инвестиционните фондове е да инвестират ангажирания ресурс чрез дялови/квазидялови инвестиции в портфейл от предприятия, търсещи подкрепа за трансфер на технологии и иновации

Описаните по-горе фондове следва да бъдат създадени и управлявани от професионалисти в областта на дяловите инвестиции (Финансови посредници).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай