Десетки проекти се включиха в коонкурса „Загорка зелен фонд 2014”

Десетки проекти се включиха в коонкурса „Загорка зелен фонд 2014”  | StandartNews.com

Стара Загора. Няколко десетки проекти от цялата страна са получени за участие в националния публичен конкурс „Загорка зелен фонд 2014". Това съобщиха от пивоварната компания след изтичане на крайния срок за кандидастване – 30 юли.

Получените идейни предложения обхващали и трите категории на дарителската програма на пивоварната - пасивна стая или офис, решения за пестене на вода и за пестене на енергия.

Комисията на националния публичен конкурс започва оценяването на постъпилите предложения. До края на септември тази година трябва да бъдат обявени победителите в класирането. Първите три проекта ще бъдат наградени съответно - с 10 000 лева, 7 000 лева 5 000 лева. От 1 до 30 октомври чрез публично онлайн гласуване на сайта на компанията - www.zagorkacompany.bg, ще бъде избрано населеното място за реализиране на проекта, спечелил 1-во място. Според предварителните условия неговата проектна стойноост не трябва да надвишава 50 хил. лв.

Конкурсът цели да насърчава новаторски проекти, свързани с намаляване на парниковите емисии или разхода на вода в населените места, припомнят от „Загорка". Основната идея е постигане на максимална ефективност при ниска себестойност на вложените средства за реализиране на проектите, за да бъдат максимално приложими за широк кръг потребители.

Партньор в тазгодишния конкурс „Загорка зелен фонд" е в. „Стандарт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай