Кока-Кола с награда за зелени инвестиции

Кока-Кола с награда за зелени инвестиции | StandartNews.com

Кока-Кола ХБК България беше отличена за своите инвестиции и дейности, насочени към устойчивото развитие и опазването на околната среда. Компанията получи специална награда в категорията „Зелена инвестиция" в конкурса „Най-зелените компании в България". Той се провежда за седма поредна година и оценява най-зелените компании от всички сфери на икономиката, опериращи в България.

Кока-Кола ХБК България има ясно определени годишни цели за намаляване на въздействието върху околната среда – както на глобално ниво, така и в България. През 2016 г. Групата Кока-Кола ХБК бе обявена за трети пореден път за световен лидер в устойчивото развитие в категория „Напитки" в класацията на Дау Джоунс (DJSI). Компанията представи своите цели за устойчиво развитие до 2020 г., които надграждат първоначалните й ангажименти за намаляване на консумацията на вода и интензивността на преките въглеродни емисии съответно с 30% и с 50%.

Седемте нови цели, които компанията планира да изпълни до 2020 г., са насочени към намаляване на въздействието върху околната среда, подобряване ефективността на производството и развитието на общностите, както и работа в подкрепа на 17-те глобални цели за устойчиво развитие на ООН.

Отпадъчните води, които се формират на територията на производствения център в Костинброд, се пречистват в пречиствателна станция, изградена от компанията, а тези, които се формират на територията на производствения център в Банкя, се неутрализират в собствена пречиствателна станция, отново изградена от компанията. В момента над 90% от отпадъците, генерирани при производствения процес, се рециклират в тясно партньорство с Екопак България. Във всички обекти на компанията в България отпадъците се събират разделно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай