8 километра опашка от тирове на Дунав мост 2

8 километра опашка от тирове на Дунав мост 2 | StandartNews.com

На Дунав мост 2 при Видин–Калафат опашката от камиони, които чакат за да преминат на румънска територия, в понеделник достигна 8 километра.

В неделя вечер опашката счупи рекорд като тировете стигнаха до Новоселци – на близо 12 км от реката. Всички шофьори тръгват към Западна Европа през почивните дни, за да може още през първия работен ден на седмицата да са при товарополучателите, обясни за в. "Стандарт" изпълнителният директор на дружеството за управление на моста Любомир Низамов.

Увеличеният трафик от понеделник е улеснен с пускането на трето трасе за товарни автомобили. Досега те преминаваха по моста само по два коридора. Два са отделени за леките коли, а два бяха затворени. Всички проверки на превозваните стоки и пътници се правят на румънска територия.

За да се ускори преминаването по моста, освен че са отворили ново трасе, румънците са изпратили и допълнителни екипи за обработка на документите и товарите.

Шофьорите на камиони негодуват заради дългото чакане за преминаване. То продължава от 10 до 24 часа. На пункта няма условия за дълъг престой, оплакват се те. Често между водачите възникват конфликти, особено ако някой реши да се придвижи по-напред на опашката като мине по коридорите за леки коли.

Въпреки обещанията за по-бързи проверки, на изхода от страната се чака прекалено дълго, коментират шофьорите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай