АПИ пак спря поръчката за "Железница"

АПИ пак спря поръчката за "Железница" | StandartNews.com

Агенция „Пътна инфраструктура" прекрати обществената поръчка за проектиране и строителство на тунел „Железница" на АМ „Струма". Причината са забележки на АПИ. Срокът за обжалване на решението е 10 календарни дни. Това съобщиха от АПИ. Оттам увериха, че имат готовност веднага след влизане в сила на решението за прекратяване на поръчката, да започне процедура по провеждането на нова.

Извършените промени в документацията на обществената поръчка бяха наложителни и извършени в допустимия срок по закон. Агенцията по обществените поръчки е счела, че те ще променят първоначално обявените условия пред участниците и поради тази причина е необходимо да прекратим процедурата и да я стартираме наново с вече нанесените корекции, коментира председателят на АПИ инж. Дончо Атанасов.

Според него забавянето в рамките на две седмици е допустимо при реализацията на проекта, в сравнение с възможна корекция за сметка на държавния бюджет. Това е втори опит да се избере изпълнител на тунел „Железница", след като първия търг пропадна заради изчезнали документи по времето на служебното правителство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай