Домусчиев: Там, където няма синдикати бизнесът върви

Работодателите искат клас "прослужено време" да отпадне

Домусчиев: Там, където няма синдикати бизнесът върви | StandartNews.com

Работодателите поискаха официално отпадането на клас "прослужено време" и се изказаха остро срещу синдикатите по време на съвместна пресконференция.

Моя лична позиция и на позицията на КРИБ е, че подкрепяме всикчи предложения, които се изтъкват от работодателските организации. Моя лична позиция е, че синдикатите са вредни за България. Синдикатите пречат на развитието на икономиката, на развитието на държавата и пречейки на развитието на икономиката пречат и на развитието в социалната сфера и на всички сфери на обществиния живот, заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

Там, където няма синдикати бизнесът върви. Предприятията се развиват. Не случайно на много места, където компаниите са успешни, ги няма. Превърнахме се в синдикална република, каза още Домусчиев.

Ставаме все по-необразовани, все по-мързеливи, с все по-малки компетентностки, които пъдят инвеститорите. Сривът на инвестициите е в следствие на липсата на квалифицирана работна ръка, умения, компетентности и хора, които спазват технологичната дисциплина. Възпитаваме търтеи, които непрекъснато искат без да дават", каза от своя страна председателят на БСК Божидар Данев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай