ЕС дава 1 млрд. евро за инвестиции в транспорта

ЕС дава 1 млрд. евро за инвестиции в транспорта | StandartNews.com

Регионална конференция за насърчаване на инвестициите в сектор „Транспорт" ще се проведе на 23 и 24 март в хотел "Маринела" в София. Събитието се организира от Генерална дирекция „Мобилност и транспорт" на ЕК в сътрудничество с Министерството на транспорта.
Форумът има за цел да събере на едно място представители на Европейската комисия, Европейската инвестиционна банка, българското правителство и институции, публичния сектор и бизнеса. Участие в конференцията ще вземат министърът на транспорта Христо Алексиев, еврокомисарят по транспорта Виолета Булц, европейските координатори Карла Пейс и Катрин Траутман, европейски министри на транспорта, вицепрезидентът на ЕИБ Пим ван Балеком и др.

На събитието ще бъдат обсъдени възможностите за увеличаване на инвестициите в транспортния сектор. Ще бъде представена и публикуваната от ЕК на 8 февруари покана за предложения, чрез която се предоставят 1 млрд. евро, като допълнение към частни инициативи, насочени към ключови транспортни проекти. Целта е 1 млрд. евро от европейските фондове да бъдат обединени с други алтернативни източници на финансиране, за да се стимулират частните инвестиции в проекти от обществен интерес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай