ЕТЕМ: Водещият интегриран производител на алуминиеви профили и системи

ЕТЕМ: Водещият интегриран производител на алуминиеви профили и системи | StandartNews.com

Клиенти на компанията са световни автомобилни гиганти като BMW, PORSCHE, Lamborghini, Jaguar, Land Rover, Rolls Royce и Daimler

ЕТЕМ е сред водещите компании за екструдиране на алуминиеви профили в Югоизточна Европа. Основана през 1971 г., ETEM е първата компания в Гърция, напълно интегрираща процеса на проектиране и производство на архитектурни системи и алуминиеви профили за индустриални приложения.
Със своите модерни производствени предприятия в България и Гърция, ETEM гарантира постоянна, навременна, ефективна и непрекъсната доставка до всички свои клиенти.
ЕТЕМ притежава силни позиции в Европа и се стреми постоянно към пазарни възможности за навлизане и установяване в повече страни. Към момента компанията има търговски представителства в Гърция, Румъния, Украйна, Сърбия, Македония, Албания и Кипър. Благодарение на непрекъснатите иновации и инвестиции в инфраструктура, модерно оборудване и квалификация на служителите, компанията не спира да навлиза на нови пазари и да сключва стратегически партньорства в Азия, Африка и САЩ.
През последните години EТЕМ се превърна във важен доставчик и на алуминиеви профили и готови и полуготови продукти за автомобилната индустрия. Компанията стартира производството на решения за автомобилостроенето през 2012 г. и бързо успява да спечели за клиенти световни автомобилни гиганти като BMW, PORSCHE, Lamborghini, Jaguar, Land Rover, Rolls Royce и Daimler.
Към момента ЕТЕМ е сертифицирана за производство на широка гама от профили и алуминиеви полуготови и готови продукти за множество автомобилни приложения. Компанията доставя профили за Crash relevant системи (устойчиви при удар), декоративни профили със специални покрития, части за шаси и окачване, които осигуряват изключителна производителност, компоненти за врати и много други. ETEM е акредитиран TIER 1 и TIER 2 доставчик в сферата на автомобилната промишленост, който произвежда специфични продукти изключително за производителите на оригинално оборудване (ПОО).
Компанията е внедрила сертифицирани и стандартизирани процедури от най-високо ниво и отговаря на строгите норми и изисквания в автомобилната промишленост. ETEM успешно предоставя качествени продукти по спецификация, като компанията си съдейства и формира партньорства с акредитирани организации и лаборатории в цяла Европа (като например Institut fur Korrosionsschutz в Дрезден, Националния технически университет в Атина) с цел тестване и сертифициране на продуктите и производствените процеси.

Най-високата сграда "Скай Форт" ще
бъде реализирана със системите на ЕТЕМ

Системните решения на ЕТЕМ ще бъдат част от Скай Форт - бъдещата най-висока сграда не само в София, но и в България. Небостъргачът ще бъде вторият обект от комплекса Sofia Capital City, по който ще работи екипът на ЕТЕМ. Преди това компанията взе активно участие в реализирането на мащабния проект Капитал Форт, който е първата сграда от комплекса, проектирано от архитектурното бюро АиА Архитекти.
За изпълнението на фасадната обвивката на Скай Форт екипът на ЕТЕМ ще заложи на вече наложената и изпитана добра практика в работата си по проекта Капитал Форт, който е с височина от 126 метра. В сградната обвивка на новия небостъргач на София отново ще бъде използвана разработената специално за проекта модулна фасадна система Е99. Тя отговаря на най-високите изисквания за топлопреминаване, въздухонепроницаемост, водонепропускливост и земетръс, покривайки и всички противопожарни норми. Всички характеристики на Е99 са доказани чрез тестове, проведени в акредитирани лаборатории във Великобритания, Италия, Турция и др. Освен основните показатели е тествана и сеизмичната устойчивост като специално изискване към системата.
Като основен системен доставчик на архитектурни системи, ЕТЕМ ще осигури и пълния фасаден инженеринг, съпътстващ изграждането на качествената сградна обвивка на проекта. Съвременният подход в работата и мултидисциплиналният екип на ЕТЕМ, състоящ се от инженери по различни специалности, са гаранция за успешната работа по новия небостъргач на София - Скай Форт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай