Караниколов: Цените на ВМЗ за 10% по-ниски

Не очаквам опозицията да ни похвали, заяви той

Караниколов: Цените на ВМЗ за 10% по-ниски | StandartNews.com

ВМЗ даде цени с 10% по-ниски от тези на "Емко". Към момента от третата страна са поискали информация какъв ще е срокът за забавянето, без да питат кой ще е производител. То ще е в 6 седмичен срок, но по-ниската цена ще го компенсира. Изработката ще бъде от Кинтекс и съответно ВМЗ и те ще реализират печалбата, коментира министър Емил Караниколов на извънреден прибифинг, след като "Емко" отново получи лиценз. 

Той обяви, че ще разгледа исканията на работниците на дружеството за продукцията в Бургас. Караниколов обяви, че министерството ще съдийства за продажбата й, ако тя отговаря на изискванията. 

Аз не очаквам от тези, да ги наречем опозиция, да похвалят действията на правителството, отсече министърът на икономиката. "По темата Дунарит": имахме залог за търговското дружество. От „Дунарит" платиха, изчакваме процедурата, за да бъде вдигнат залога", заяви Караниколов. Той допълни, че чака проверките, които нареди в дружествата от военната индустрия. 

Междуведомственият съвет взе единодушно решение за възстановяване на спрения лиценз на "Емко". От полицията е констатирано, че са отстранени нередностите, които имат пряка опасност към населението и работниците в дружеството. Разбира се, има и предписания, които дружеството трябва и съм сигурен, че ще изпълнят. Те ме увериха в разговор, че работят 24 часа за отстраняване на тези нередности. Но те в никакъв случай не са свързани с пряка опасност за населението и работниците, заяви още Караниколов. 

Следствие на това от полицията предлагат да бъда възстановен лицензът. Докладът е повече от 30 страници и днес бе разгледан, завърши той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай