Министър Седларски: България е дом растяща стартъп общност

Министър Седларски: България е дом растяща стартъп общност | StandartNews.com

„България е дом на една растяща и интересна за целия свят стартъп екосистема и общност. Не случайно България през последните години е в „топ 10" на международни класации, които се отнасят за привличане на стартъп бизнеси в България, за привличане на аутсорсинг индустрии и рисков капитал в тези нови прохождащи производства". Това заяви министърът на икономиката в служебния кабинет Теодор Седларски по време на откриването на Webit 2017 г. - форум за технологии, иновации и инвестиции.

Министърът на икономиката акцентира върху това, че през последните години България се развива като перспективна дестинация за инвестиции в ИТ и аутсорсинг индустрията. „Предимствата на сектора и благоприятната инвестиционна среда у нас привлякоха редица световни компании от бранша, които успешно развиват своята дейност в България", заяви още министърът.

Президентът на България Румен Радев призова участниците на тазгодишното издание на Webit да потърсят отговорите и на въпроса, какво ще се случи с човека в днешния дигитален свят. „Дали ще продължава тази тенденция и дали ще има нов поглед върху тези проблеми, аз ще се радвам и съм убеден, че точно тук на този прекрасен форум и то в София, България, са събрани млади лидери, учени, бизнесмени, предприемачи от цял свят и ще се радвам изключително много, ако търсите отговор на тези въпроси. Да гледате повече в бъдещето, ако се обединявате около общите европейски човешки ценности за мир и прогрес, така че тези технологии да служат на нас", каза още г-н Радев.

На 25 и 26 април Webit 2017 събира в „София Тех Парк" около 5000 посетители от над 90 държави, а повече от 300 лектори ще споделят безценен опит от водещите световни компании.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай