Нанков: Лоши хора саботират от 2 г. ТОЛ системата

Не е сериозно еколозите да говорят за пътна безопасност и финанси, но не и за екология, обяви министърът

Нанков: Лоши хора саботират от 2 г. ТОЛ системата | StandartNews.com

Колкото и да е странно, защото много хора ме питат какво общо имате с образованието, по програма "Региони в разтеж" за обществото ще отидат  624 млн. лева, обяви министърът на регионалното развитие и благоусторйство Николай Нанков пред БНТ. "Говорим за детски градини, училища и висши учебни заведения. Бенефициент ще бъдат общините. 72 на брой, три министерства - на образованието, културата и спорта", уточни Нанков пред БНТ.

Част от тези проекти са стартирали. Тук не става въпрос само за подобряване на енергийната ефективност на сградите, санитарно-хигиенните и битови услови, но и закупуване на техника, професионална, аудио-визуална. За първи път е допустима и спортната база. Площадки, басейни, продължи Нанков.

Ако не ме лъже паметта става въпрос за 426 учебни заведения, допълни министърът. "Тук влизат и НСА, УАСГ и Лесотехническия университет. Падат се близо 2500 лв. на дете", каза още той.

Не трябва да забравяме, че в предходните мандати също е хвърлен огромен ресурс, над 400 млн. лева към учебните заведения. Тогава обаче не бяха засегнати професионалните гимназии, допълни Нанков. "Това прави около 1 млрд. лева, които ще покрият по-голяма част от нуждите на учебните заведения", допълни министърът.

Факт е, че се забавихме с Витиня. Адмирации, че тези ремонти стартираха. Но ремонтът стартира без нито един чертеж как е правен тунела. Действаше се по-спомени. Пусковият срок се забави, защото бяха открити сериозни конструктивни дефекти, както по колоните, но имаше и корозирали лагери, да не изпадам в технически подробности. Нашата цел и амбиция е всички тунели да бъдат приведени в такъв вид, продължи той.

Колкото и да пришпорваме ремонтите, то ще има задръствания, призна Нанков. Той разкри, че до края на ноември ще бъде подобрена и другата тръба на Витиня и съоръженията преди нея. 

С това обаче подобренията по "Хемус" няма да спрат. "Ще го правим поетапно, за да гарантираме сигурността на хората. Става въпрос за мост и 40 км. пътна настилка", каза той.

Четирима министри ще бъдем при комисар Вела. Но предстои удобрение и по ОВОС, обяви Нанков за "Струма" и трасето край Кресна. "Нашата работа е да представим предимствата на трасето, което е избрано", уточни министърът.

И ние не можем да разберем кои еколози кои са. Освен това по време на обсъжданията не видяхме екологични аргументи срещу, а колегите екологическите организации коментираха теми с пътна безопастност, финансово-икономически параметри, технико-екплотационни характеристики.  Доста несериозно, заяви Нанков.

Документът за ТОЛ системата е абсолютно фалши. И като подпис, както и като реквизит. Можеше да се справят по-добре. Да приемем, че има едни лоши хора, които съботират всячески ТОЛ системата. Това доказва, че защиваме общественият интерес, категоричен бе той. Министър Нанков допълни, че камерите на АПИ може да следят и за средната скорост по пътищата и магистралите. 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай