Поздрав от 20 каба гайди на 600 метра под земята

Поздрав от 20 каба гайди на 600 метра под земята | StandartNews.com

Специална изненада за празника имаше от "Дънди-Челопеч". От компанията поздравиха присъстващите на тържеството в София с излъчване на живо от рудник "Челопеч", където на 600 метра под земята за първи път прозвуча изпълнението на 20 каба гайди. Родопските сюити, изпълнени от гайдарски състав "Петко войвода", бяха поздрав за всички работещи в дружествата на "Дънди Прешъс Металс Челопеч" и "Дънди Прешъс Металс Крумовград". Компанията организира във Фейсбук специално събитие. Технологично предаването на изпълнението на живо бе възможно благодарение на wi-fi свързаността в рудник „Челопеч".

Използването на wi-fi с добро покритие и осигуреност в подземни условия е все още новост, която съвсем малко рудници в света ползват. За обезпечаването на добра комуникация както под земята, така и на повърхността, се въвеждат комуникационни системи от ново поколение. Рудник „Челопеч" е признат за технологичен лидер за 2016 г. от минното списание Mining Journal.

Успоредно с въвеждането на ново оборудване от най-ново поколение се осъществява Програма за подобряване и оптимизиране на дейностите. Технологичните решения, въведени в производството, улесняват работата на хората, повишават ефективността на труда и водят до по-голяма безопасност за работещите и общностите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай