Преизбраха Домусчиев за председател на КРИБ

Членовете на конфедерацията се удвоиха за един мандат

Преизбраха Домусчиев за председател на КРИБ | StandartNews.com

Кирил Домусчиев бе преизбран за председател на КРИБ на общото събрание на конфедерацията, което се проведе вчера.

"Членовете на най-голямата работодателска организация КРИБ са се удвоили през последните две години", обясни председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев при откриване на събранието. 341 са новите членове в конфедерацията от всички сектори само от последния мандат на управителния съвет на КРИБ, който е започнал през ноември 2014 година. При това целият бизнес в организацията е в белия сектор, подчерта Домусчиев. КРИБ е успял да увеличи и приходите си за този период с 3,5 милиона лева, което също е прецедент от създаване на организацията. В момента конфедерацията се радва на изключителна финансова стабилност, която ще й позволи да продължи да реализира идеите си, подчерта Домусчиев.

През двугодишния мандат са направени 27 срещи с представители на българското правителство, а компаниите, които са присъствали на тях, не са плащали никаква такса, за да зададат въпросите си и да споделят проблемите си директно с премиера и ресорните министри.

Домусчиев не пропусна да отбележи и постигнатите съвместни успехи с вестник "Стандарт" за развитието на бизнеса у нас в рамките на общата ни кампания "Да! на българксата икономика". 80-85 % от поставените по време на дискусиите проблеми са решени именно благодарение на тези срещи, подчерта Домусчиев.

Председателят на КРИБ не пропусна да спомене инициативите на конфедерацията за изсветляване на бизнеса, годишните награди на организацията, както и новата инициатива "Академия Икономика", чрез която се предоставят стипендии на млади хора за работа във фирмите, членуващи в КРИБ. Повече внимание трябва да се акцентира и върху арбитражния съд на КРИБ и завоюваното право от организацията да дада сертификати за произход. Домусчиев призова новите членове в Управителния съвет на КРИБ да не се радват на многото, постигнато до момента, и инерцията, а да продължат сериозната работа.

Дадохме на големите партии списък с приоритети и ще комуникираме с всяко правителство, което е готово да работи в полза на българския бизнес, заяви още Домусчиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай