Смениха шефа на пътната агенция

Смениха шефа на пътната агенция | StandartNews.com

Светослав Глосов е новият началник, Дончо Атанасов остава член на управителния съвет

Светослав Глосов смени инж. Дончо Анатасов начело на Агенция „Пътна инфраструктура", съобщиха от МРРБ. Смяната е по решение на министъра на регионалното развитие Николай Нанков. Дончо Атанасов остава член на Управителния съвет на АПИ.

Той ще продължи да е ангажиран с новото строителство на участъци от републиканската пътна мрежа, както и с поддръжката, ремонтите и рехабилитацията на вече съществуващите трасета. Рокадата в Управителния съвет на агенцията била по негова молба.

Глосов е завършил е Висшия институт по архитектура и строителство, специалност „Промишлено и гражданско строителство". Има специализации в областта на строителството и мениджмънта на строителния бизнес.
През 1993 г. създава фирмата „Биад-С", която се занимава с изграждането на жилищни сгради и хотели. Преди това е бил управител на държавната строителна фирма „Проинвекс", както и проектант в „Гражданстройпроект".
Член е на Строителната камара от 1994 г. и е един от нейните учредители. От 2010 г. до 2016 г. е председател на УС на Камарата на строителите в България, а след завършването на мандата е избран за почетен председател на УС на браншовата организация.

От 2014 г. до 2015 г. е заместник-председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, а от 2015 г. е член на Консултативния съвет на КРИБ.
От юни 2017 г. е член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай