Започва обсъждането за магистрала Русе-Велико Търново

Започва обсъждането за магистрала Русе-Велико Търново | StandartNews.com

Обществените обсъждания на Доклада за Оценка на въздействието върху околната среда на инвестиционното предложение за автомагистралата Русе - Велико Търново ще се проведат между 28 ноември и 1 декември, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Ще има 10 срещи в населените места, през които ще преминава трасето на автомагистралата. На 28 ноември е дискусията в общините Павликени, Горна Оряховица и Велико Търново, а на 29 ноември в Полски Тръмбеш, Ценово и Бяла. На 30 ноември докладът ще бъде представен пред жителите на общините Борово, Две могили и Иваново. На 1 декември е обсъждането в община Русе.

АМ "Русе - Велико Търново" е с приблизителна дължина 133 километра. Началото на проекта е на 3 километра източно от съществуващия Дунав мост при Русе, а краят е след Дебелец, по посока на второкласен път 55.

В разработените варианти на трасе са проучени възможните технически решения за изграждане на автомагистралата по нов терен извън съществуващия път I-5.

Проектът е разделен на три участъка: Русе - Бяла (от 0+400 до км 40+357), обход на град Бяла (от км 40+357 до км 76+000) и Бяла - Велико Търново (от км 76+000 до км 133+240). Вариантите на трасе са три.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай