270 проекта кандидатстват за VIVACOM Регионален грант

270 проекта кандидатстват за VIVACOM Регионален грант | StandartNews.com

Общо 270 кандидатури от 28 области на страната ще се борят за финансиране от VIVACOM Регионален грант. Първата фаза на инициативата за набиране на проекти приключи. Резултатите показват висока активност от неправителствени организации и институции, регистрирани в големи областни градове, чиито дейности ще бъдат посветени на малки населени места и села.

Подадените проекти са с атрактивно съдържание, свързано с полезни инициативи за детското физическо и духовно развитие, здравословен начин на живот сред природата, дейности за хора с увреждания и специални нужди и др.

В рамките на програмата телекомуникационната компания предоставя безвъзмездна помощ/грантове на граждански организации, читалища и училища от цялата страна, за проекти на местно ниво. Програмата се осъществява в партньорство с Български център за нестопанско право.

Общата стойност на VIVACOM Регионален грант тази година е 60 000 лева, като телекомът я увеличи с 10 000 лева след успеха на първото й издание. Финансирането за всеки проект може да бъде до 5 000 лв., като няма ограничения нито на броя проекти, които една организация подава, нито на това дали е била сред печелившите в предходна година. Програмата ще подкрепи инициативи със средна продължителност до 1 година, като няма ограничение за сферите, в които ще се реализират проектите.

Крайното решение за финансиране ще се вземе от независимо жури, съставено от професионалисти и обществено значими личности от различни сфери: Ива Дойчинова – журналист; Захари Карабашлиев - белетрист и драматург; Иван Кънчев – един от създателите на сдружение „Българска история"; Любен Панов – директор на Български център за нестопанско право; Веселка Вуткова - Директор Корпоративни комуникации във VIVACOM.

Идеите, които бъдат одобрени и получат подкрепа, ще бъдат представени на www.vivacomfund.bg и на Информационния портал за гражданските организации в България - www.ngobg.info. Печелившите от Програмата идеи ще бъдат обявени през март 2017 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай