„Асарел-Медет" остава дарител на Панагюрище

„Асарел-Медет" остава дарител на Панагюрище | StandartNews.com

Анекс към традиционния дарителски договор между „Асарел-Медет"АД и Община Панагюрище беше подписан вчера, като срокът му беше удължен до 2021 година. Подписи сложиха изпълнителният директор на лидера в българския рудодобив инж. Делчо Николов и кметът Никола Белишки.

„Асарел-Медет" продължава подкрепата за местния спорт чрез подпомагане на Асоциацията на спортните клубове в общината със 75 хиляди лева за 2018 г. Рудодобивната компания продължава да бъде генерален спонсор и на станалото вече традиционно световно първенство по фойерверки „Огън, цвят и фантазия" за купата „Панагюрище". През 2018 г. шампионатът ще бъде на 25, 26 и 27 май, а за провеждането му са предоставени 50 000 лв. Традиционно „Асарел-Медет"АД обезпечава необходимото финансиране и за гостуването на Панагюрското златно съкровище в залата трезор на Историческия музей, което тази година това ще бъде от 6 април до 6 юни. 11 000 ще бъдат дадени за стипендии на местни талантливи деца по дарителската инициатива „Звезден клас".

Обезпечена от дружеството е престижната Дриновска стипендия за обучение на изявен местен студент в чужбина, отново ще бъде предоставена награда за Националния фестивал „Родолюбие", както и коледни подаръци за детските градини в общината. Същевременно, с подписания анекс,„Асарел-Медет" дарява 520 хиляди лева за инфраструктурни проекти, които бяха усвоени авансово през 2017 г. за преодоляване на водната криза през есента. „От името на всички жители на община Панагюрище благодаря на „Асарел-Медет" за подкрепата. Винаги сте били зад нас в трудни моменти, доказали сме, че когато сме заедно сме по-силни", каза кметът Никола Белишки.

„За нашата компания подкрепата за родния край е кауза и Ви уверявам, че и занапред ще продължим традицията и докато го има „Асарел-Медет"АД ще подкрепяме всички значими инициативи на Община Панагюрище", заяви инж. Делчо Николов, председател на УС и изпълнителен директор на „Асарел-Медет"АД.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай