BASF придоби компания за LCD екрани

BASF придоби компания за LCD екрани | StandartNews.com

BASF придоби частната компания Rolic AG със седалище в Алшвил, Швейцария. Двете компании се споразумяха да не разкриват финансови подробности относно сделката. Придобиването включва филиалите на Rolic в Алшвил, Айндховен, Холандия, и Шанхай, Китай. Не се изискват одобрения от регулаторните органи.

Rolic е иновативна високотехнологична компания, която оперира в цял свят. Сто и десетте висококвалифицирани служители на компанията разработват и продават готови за употреба разработки и функционални протектори за екрани и защита срещу фалшифициране, както и бариерни компоненти и филми.

Rolic е лидер в технологичния бранш и на пазара за компоненти за управление на светлината. Производителите на панели използват технологията на Rolic, за да отговорят на потребностите на крайните потребители, които търсят продукти с оптимално качество на изображението с висок контраст и яркост, както и с много ниска консумация на енергия.

„Ние се вълнуваме от присъединяването на екипа на Rolic към BASF. Придобиването е още една стъпка, която отразява стратегическия и дългосрочен ангажимент на BASF да се развива в електронната индустрия", заяви д-р Маркус Крамер, президент на дивизия „Дисперсии и пигменти" на BASF.

„Обединяването на силното технологично ноу-хау и връзките на Rolic с потенциалните клиенти на BASF на пазара ще създаде нови възможности за съвместното разработване на LCD и OLED екрани от следващо поколение с по-висока резолюция, поголяма яркост и контраст," добави д-р Лотар Лаупихлер, старши вицепрезидент на глобалния бизнес с електронни компоненти на BASF.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай