Групата "Булгартабак" удвоява печалбата си

Групата "Булгартабак" удвоява печалбата си | StandartNews.com

16,5 млн. лв. е чистата печалба на група "Булгартабак" за първото тримесечие на 2015 г., сочат данните от междинния доклад на групата. Съответно нараства и приносът на група "Булгартабак" към държавния бюджет до 160,8 млн. лв. за първото тримесечие на 2015 г. под формата на косвени и корпоративни данъци, което е с близо 10 млн. лв. повече спрямо съответния период на миналата година.

Данните от доклада сочат, че положителният резултат на група "Булгартабак" е увеличен с близо 92% спрямо първото тримесечие на 2014 г. Основен принос за това има увеличението на оперативния резултат от 6,6 млн. лв. до 20,1 млн. лв., развитието на продажбите на нови пазари в страните от ОНД и западните Балкани. Добрият резултат е в следствие и на силния долар, благоприятстващ постъпленията от традиционни експортни пазари на групата.
Компанията продължава да затвърждава позициите си в Далечния изток. Активната и последователна продуктова и маркетингова политика на Групата печели доверието на потребителите, поради което има нарастващ пазарен дял на вътрешния пазар. В момента компанията е в процес на сключване на договори със стратегически партньори, с развита дистрибуторска мрежа, в нови за "Булгартабак" пазари. Това дава основание за очаквано нарастване на положителните финансови резултати за 2015 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай