Христо Стоичков подкара 405 коня

Христо Стоичков подкара 405 коня | StandartNews.com

Христо Стоичков тества новия луксозен спортен модел Q60 на Infiniti. „Камата" избра версията с бензинов турбо V6 и 405 конски сили, които задвижват и четирите колела през интелигентна система за разпределение на въртящия момент. Футболистът не скри, че предпочита режима „Спорт", който осигурява по-силни персонализирани усещания. Легендарният нападател е толкова запален почитател на марката, че в момента цялото му семейство разчита на модели на Infiniti.

Откакто стана посланик на марката преди две години, Стоичков вече е имал възможност да тества всеки от моделите в актуалната гама на премиум производителя. „QX70 – голям звяр! Лимузината Q50 пък е като лъвица! Хибридът... едновременно мощен, едновременно тих. Не усещаш, кога си запалил. Спечели в Англия наградата за най-бърз хибрид. А QX30 и Q30 са много удобни за България. Високи са, с интелигентно двойно предаване, със специално окачване...", коментира Ицо.

Голмайсторът от Световното по футбол през 1994 г. не крие възхищението си не само от колите, но и от Infiniti като марка. Запитан дали прословутото 7-звездно обслужване пасва на славния номер 8, Стоичков с усмивка отговаря: „Приемам го, защото те ми дават 7 звезди, а аз съм осмата! Давам пример - посрещат ме и ме изпращат на летище София. Мислех си, че това е специално внимание към мен. Оказа се, че е програма, която предлагат на всички собственици на Infiniti. И така не мислиш къде ще оставиш колата, а и докато съм в чужбина, може да се извърши обслужване на автомобила. Така се печелят клиенти."

А кое е най-отличителното в един автомобил Infiniti според Стоичков? „Казал съм го – лукс, лукс и пак лукс! И внимание към детайла. Компанията не отстъпва на колите си. „По време на юбилея ми Infiniti показа западен манталитет и японска точност на правене на бизнес и това абсолютно ми допадна".

При гостуването си в шоурума на Infiniti Христо Стоичков сложи автографа си на пет футболни топки от ограничена серия, посветени на юбилея му. Очаквайте специалната игра на страницата на Infiniti във Facebook, в която ще може да спечелите една от тях.

Infiniti Motor Company Ltd e базирана в Хонконг, като има представителства в над 50 страни по целия свят. Брандът Infiniti стартира през 1989 г. Неговата гама от премиум автомобили в момента се произвежда във фабрики в Япония, САЩ и Обединеното кралство. Студията за дизайн на Infiniti се намират в Ацуги Ши край Йокохама, Лондон, Сан Диего и Пекин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай