Индийска компания за кафе ще инвестира в България

Индийска компания за кафе ще инвестира в България | StandartNews.com

Делегация на една от най-големите индийски компании в производството на разтворимо кафе е на посещение в страната ни за проучване на възможностите за инвестиции. Делегацията е в страната по покана на зам.-министъра на икономиката Александър Манолев като гостите правят огледи на терени в Югозападна България.

„Можете да разчитате на Министерството на икономиката за пълна административна подкрепа по целия път – от първоначалния интерес до реализирането на конкретна инвестиция", каза пред гостите Александър Манолев. Той акцентира на някои от предимствата, които страната ни може да предложи – най-ниските данъци в Европа, много ниски оперативни разходи и редица облекчения при инвестиция от над 10 млн. евро. „България е стабилна държава в политически и икономически план, което е важно, за да можете да планирате ефективно и с нужния хоризонт", допълни Александър Манолев.

Към момента индийската компания има производство в три държави и изнася продукция за повече от 80 страни по целия свят. Плановете им са да стъпят много по-масирано и в Европейския съюз, като България има всички предпоставки да се превърне в разпределителен център и производствена база за всички страни членки и редица държави от региона, стана ясно по време на срещата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай