Изцяло обновеният „Практикер" в град Бургас отвори врати

Изцяло обновеният „Практикер" в град Бургас отвори врати | StandartNews.com

Кметът на община Бургас Димитър Николов и председателят на съвета на директорите на „Видеолукс Холдинг" Тодор Белчев прерязаха лентата на напълно обновения хипермаркет за дома и градината „Практикер" в Бургас.

„Бургас е един много хубав град и заслужава хубав магазин. „Практикер" - Бургас беше по-малък, направихме близо 2 декара разширение на магазина. Смятам, че той има място в този град, че мястото му е добро и смятам, че ще бъде от голяма полза за всички хора в Бургас и региона", каза г-н Белчев на откриването.

"Практикер" - Бургас се помещава в изцяло реконструираната си сграда, разширена с повече от 1700 кв. м. Общата търговска площ на магазина става над 6100 кв. м, а резултатът е просторен и приветлив хипермаркет, с нова по-функционална подредба и организация, така че потребителите лесно да разгледат и да открият това, което им е необходимо, за да създадат и подобрят своите мечтани дом и градина. На достъпни цени те ще могат да избират от разширен асортимент от над 40 хил. продукти на водещи световни и български производители в различни категории – строителни материали, санитария, фаянс и теракот, ламиниран паркет, инструменти за ремонта и градината, осветителни тела, бои и декорация, градина, къмпинг, авто- и велоаксесоари. Клиентите ще могат да се възползват и от полезни услуги като застраховка „Удължена гаранция" на продуктите, 3D проектиране на бани, рязане и кантиране на плоскости, тониране на бои, транспорт на закупени стоки, покупки на изплащане и безплатен паркинг със 174 паркоместа.

За доброто обслужване и консултация на клиентите ще се грижат по-голям брой служители - над 80.

Обновеният „Практикер" отвори врати на познатия, удобен адрес на бул. Янко Комитов 8. В приятна обстановка, клиентите ще получат внимателна и професионална консултация и ще могат бързо и лесно, на едно място, да намерят всичко, от което се нуждаят, за да направят дома и градината си по-красиви, уютни и комфортни.

Реконструкцията на „Практикер" - Бургас е част от дългосрочна стратегия за обновяване и модернизиране на всички хипермаркети от веригата. Реализацията на проекта е дело на строителните фирми „Пи Ес Ай" АД и „Бараж Груп" ЕООД.

„Практикер" е верига хипермаркети за дома и градината, създадена в Германия. На българския пазар стъпва през 2004 г. и за кратко време се нарежда сред водещите вериги, които развиват този сектор в страната.

За 10 години „Практикер" изгражда 9 хипермаркета – два в София и по един в Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен и Велико Търново. През 2014 година българската компания „Видеолукс Холдинг", собственик на веригата за бяла, черна, офис техника и IT „Технополис", придоби целия бизнес на немската верига „Практикер" в България. Плановете на компанията предвиждат обновяване на всички съществуващи хипермаркети „Практикер" в страната, както и разширяването на веригата с нови обекти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай