KMV купи Pepsi и 7up за България

KMV купи Pepsi и 7up за България | StandartNews.com

Производителят и дистрибутор на продуктите на Pepsi за България „Куадрант Бевъриджис" АД ще има нов собственик. Купувач е Karlovarské minerální vody, a.s. (KMV) – най-големият производител на минерална и изворна вода в Централна Европа, съобщиха от компанията.
KMV е мултинационална бутилираща компания, която развива дейността си в 26 страни. Тя е собственост на фамилията Паскал, която има дългогодишни традиции в бутилиращия бизнес. Компанията има близо 1200 служители.
Сделката по придобиване на един от най-големите производители и дистрибутори на безалкохолни напитки в България – „Куадрант Бевъриджис" АД, от KMV подлежи на одобрение от страна на Комисията за защита на конкуренцията и се очаква да бъде завършена през първата половина на 2017 г.
„Куадрант Бевъриджис" АД стъпва на пазара в България през 2007 г. Тя е официалната бутилираща компания на продуктите на PepsiCo в България и марките Pepsi, Mirinda, 7up, Evervess, на Pepsi-Lipton International и студения чай с марка Lipton, на Gat Foods и соковете и нектари Prisun. Компанията произвежда водата Bellissima и е официален дистрибутор на енергийната напитка Rockstar.
„Развълнувани сме от влизането си на нов пазар", коментира Алесандро Паскал, изпълнителен директор на KMV. "След успешно придобиване на две водещи бутилиращи компании в Унгария, ние продължаваме нашата стратегия да развиваме дейността си в други интересни чуждестранни пазари. Щастлив съм от предстоящата сделка в България – страна, която харесвам заради хората, които са отзивчиви, общителни и несъмнено горди с богатствата на страната си", допълни той.
„Ние сме експерти в областта на минералните води и бихме искали да включим и местен водоизточник в портфолиото на компанията в бъдеще. С придобиването ние следваме нашия договор с Pepsi за бутилиране в различни европейски страни, така че очакваме с нетърпение да започнем да продаваме техните марки", допълни Алесандро Паскал.
Karlovarské minerální vody a.s. е най-големият производител на минерални и трапезни води в Чехия. Компанията е основана през 1873 г. от Найнрих Матони, роден в Карлови Вари. През 1994 г. компанията е купена от италианското предприемаческо семейство Паскал. В момента Karlovarské minerální vody бутилира води от брандовете Mattoni, Magnesia и Aquila и ги изнася за над 20 страни в целия свят.
Това е втората голяма сделка в сектора на безалкохолните напитки и води в България за последните няколко месеца, след като в края на миналата година белгийската компания Spadel придоби дела на Advent International в производителя и дистрибутор на бутилирана вода "Девин" АД. Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши сделката в началото на март.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай