Краят на ерата Nokia

Краят на ерата Nokia | StandartNews.com

Microsoft спира употребата на марката Nokia от нови устройства, по-малко от година след придобиването на финландския мобилен гигант.

Новите Nokia Lumia смартфони ще се продават като Microsoft Lumia, съобщиха от компанията.

Подразделениото на Nokia, което не се занимава с мобилни устройства и не е собственост на Microsoft, ще продължи да използва името.

Nokia бе купена от Microsoft през април в сделка на стойност $7.2 милиарда.

Първо това ще се случи във Франция, където гамата ще бъде преименувана на Microsoft Lumia.

През следващите седмици ребрандирането ще се разпространи и към останалите държави.

Промяната е естествено следствие на сделката между Microsoft и Nokia, когато софтуерният гигант придоби бизнеса с мобилни устройства на финландската компания. По силата на тяхното споразумение Microsoft има право да използва бранда на Nokia до края на тази година. За сега не е ясно кога и самите устройства ще се сбогуват с името Nokia и ще го заменят с логото на Microsoft върху корпусите си.

През септември се появи информация, че Lumia 830 ще е последната, която ще използва името на финландската компания. Дали това ще е така, засега няма потвърждение от софтуерния гигант.

Същевременно името Lumia ще се запази. Според някои спекулации то даже може да се превърне в основния бранд за хардуер от Microsoft и да замени серията Surface поради популярността на Lumia в Европа и Азия. Компанията обаче не е потвърдила подобни намерения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай