Любов в материя и образ

Любов в материя и образ | StandartNews.com

Когато едно бижуто става символ на любовта и споделения път през годините, искаме то да бъде специално и да отразява тази любов по уникален и неповторим начин. Спомените и емоциите ни са облечени в различни цветове и форми, и като уникални изживявания ни се иска да бъдат "запазени" в различни и интересни бижута – амулети. Историята на ювелирните изделия разказва, че те са възникнали именно с тази цел – да символизират вярвания, принадлежност, статус в обществото. С времето бижутата започват да изпълняват и практични функции – красиви токи на колани или катарами, фиби за коса или брошки. Историята за функционалното приложение на бижутата се променя масово като световна тенденция едва през 19 век от майстори – ювелири като Петер Карл Фаберже и Рене Лалик, които го превръщат преди всичко в изкуство, което да разказва и предава история в бъдещето.

Интересно е, когато във времената на бум на модната индустрия и сезонните дрехи и трендове, на обезличаването и типажите, се роди "кауза" за връщане към индивидуалността и поклона към различността на личността.

Бутиците, които ни вдъхновиха да направим разликата, напомнят за галерия на изкуството. Отчасти, защото бижутата са много и различни, отчасти, защото винаги има нови линии и марки, имащи свой и много индивидуален прочит на човека през призмата на бижуто, което би избрал като своя принадлежност. GOTO успява да ни впечатли с произведения в ювелирното изкуство на имена от историята на бижутата като Faberge с колекциите на правнучката му Maison Tatiana Faberge, с класици като Giloy, непреходната класика на перлите на Utopia, но и с неподражаеми модернисти като Annamaria Cammilli, Hulchi Belluni с техните колекции злато с диаманти и цветни полускъпоценни камъни или Cesare Paciotti, който е в ритъм с последните тенденции сред най-младото и смело поколение. Cameo Italiano, който ни докосва до традицията и изкуството на камеото – викториански стил бижута, които са изработвани ръчно от черупката на раковина и винаги са уникални именно поради неповторимостта и на изображението, и на използваните естествени матариали.

На най-голяма почит в тази "галерия"на изкуството е любовта към най-малките с изключителни колекции бижута за новородени и малки деца, които превръщат събитията в скъпи семейни спомени, предадени през поколенията с красиви гравирани сребърни дрънкалки или златни аксесоари, носещи послание към бъдещето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай