Международна конференция в Пловдив обсъжда блокчейн технологиите

Международна конференция в Пловдив обсъжда блокчейн технологиите | StandartNews.com

Международна конференция "Балканско блокчейн сътрудничество" стартира в конгресния център на Пловдивския панаир днес.
Събитието е организирано от "Етик Финанс" АД, "Тех парк Оптела", "Орфей клуб уелнес" и ИТ "Академия" АД. Участват представители на България, Хърватия и Сърбия. Гостуват и представители на Индийската икономическа търговска организация (ИИТО) от Бангалор, Индия.

Конференцията е посветена на приложенията на блокчейн технологиите в икономиката, туризма, финансите, политиката и други сфери на стопанския и обществен живот.

Сред участниците са проф. д-р Михаил Константинов от "Информационно обслужване" АД, проф. д-р Ганчо Ганчев от ЮЗУ, Горан Йерас, председател на Задруга за етично финансиране - Хърватия, Васил Дъбов - главен блокчейн съветник в "Тех Парк Оптела" и един от IT ветераните в България и д-р Асиф Икбал, президент на ИИТО.

Дискусиите са посветени на особеностите на блокчейн технологиите и тяхното приложение в икономиката, политиката и обществения живот.

Проф. Константинов говори за връзката между блокчейн технологията и електронното гласуване.

Горан Йерас посвети изказването се на приложението на блокчейн във финансите и особено на етичния елемент, който технологията добавя към банковите операции.

Особен интерес предизвика дискусията за новите туристически платформи, базирани съща на блокчейн технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай