mPOS терминал за плащане в движение от Алианц Банк

mPOS терминал за плащане в движение от Алианц Банк | StandartNews.com

mPOS терминал за приемане на картови плащания в движение е новото предложение на Алианц Банк България. Банката е една от първите институции, които предлагат иновативното решение, насочено към удовлетворяване потребностите на търговци, извършващи дейност извън стандартните офиси – таксиметрови и автобусни шофьори, куриери и доставчици по домовете, застрахователни агенти, финансови и юридически консултанти, организатори на събития и други.
„Предложихме mPOS с конкретната цел да предоставим на бизнеса удобно решение за приемане на картови плащания в движение. При поръчка на стоки и услуги онлайн или по телефон най-често плащането се извършва при доставката на място в брой. Това обикновено създава редица неудобства както за клиента да има точната сума или да отиде до банкомата да изтегли, така и за доставчика – да върне ресто и да носи в себе си по-големи суми. Разбирайки добре предизвикателствата, пред които са изправени собствениците на бизнес, ние ги улесняваме в управлението на паричните потоци и им предоставяме всичко необходимо, за да могат да се фокусират върху бизнес приоритетите си", коментира Росен Станимиров – изпълнителен директор на Алианц Банк България.
mPOS терминалът на Алианц Банк притежава две отличаващи го характеристики – компактен и функционален. Устройството е с големината на смартфон, поради което може да се носи навсякъде без особени усилия. В допълнение към това mPOS е лесен за употреба. За да приема картови плащания чрез mPOS търговецът е необходимо да разполага с мобилно смарт устройство под операционна система Android, свързано с интернет. Бележката от плащането се изпраща на клиента по имейл или SMS. Копие от бележката получава и търговеца под формата на имейл съобщение.
В унисон с тенденциите в развитието на мобилните плащания, mPOS терминалът на Алианц Банк България е сертифициран към международния картов оператор Visa Inc. за приемане на Apple Pay плащания. Благодарение на това търговецът може да предложи на своите клиенти още един алтернативен и бързо набиращ популярност начин за разплащане Apple Pay.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай