Партньорът на „Хуго Бос" и „Армани" инвестира 25 милиона в Плевен

Партньорът на „Хуго Бос" и „Армани" инвестира 25 милиона в Плевен | StandartNews.com

Първа копка бе направена за нов производствено-административен комплекс „Десизо Монни" на плевенската топфирма за мъжка мода „Димитров" в присъствието на председателката на парламента Цецка Цачева. Инвестицията е за 25 милиона лева и ще осигури 800 нови работни места, съобщи на церемонията в индустриалната част собственикът Магдален Димитров. Той ще превърне в супермодерен комплекс съществуваща от 2000 г. 6-етажна фабрика за мъжка конфекция на компанията с близо 1200 души персонал.

Българската фирма е основен партньор на две от най-реномираните модни марки в света „Хуго Бос" и „Джорджо Армани" , произвеждайки техните стоки. Двата гигантски бранда, оценени съответно на 15 млрд и 6 млрд евро, имат ангажимент към българския партньор, като му предоставят най-модерните технологии в областта на шиенето, обучават мениджъри и специалисти и го подкрепят в други начинания извън договорните отношения. Благодарение на това фирма „Димитров" може да си позволи високи социални стандарти за своите служители. Нетната работна заплата в производството е гарантирана минимум 400 евро, а брутната - 600 евро. Това възнаграждение е равностойно на заплатите в бранша в Чехия, твърди Димитров.

Проектът „Десизо Монни" включва фабрика за обувки, цех за ризи, цех за джинси и шивашко предприятие, копие на това на Ермениджилдо Дзеня в Швейцария - смятано за най-модерното в света. Проектът включва социален и спортен сектор с училище, клуб-ресторант, фитнес и футболно игрище, разкри инвеститорът. Срокът за окончателно изпълнение на комплекса е есента на идната година. Кметът проф. Димитър Стойков определи инвестицията на Магдален Димитров като най-голямата за Плевен през целия преход, а Цецка Цачева му пожела да се погрижи и за дамите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай