Пилотите на „Луфтханза" отмениха стачката

Пилотите на „Луфтханза" отмениха стачката  | StandartNews.com

Франкфурт. Пилотите на „Луфтханза" отмениха стачката, която бе планирана за днес, информира AFP, позовавайки се на профсъюза Vereinigung Cockpit.

Пилотите на най-голямата германска авиокомпания трябваше да протестират за четвърти път в рамките на три седмици, като причината са плановете на ръководството за ранно пенсиониране. До отмяната на стачката се е стигнало, след като е постигнат прогрес в преговорите между двете страни.

„Ръководството на „Луфтханза" предложи на Vereinigung Cockpit да промени схемата за ранно пенсиониране", отбелязаха от профсъюза, представляващ интересите на близо 9300 пилоти и бордови инженери в германския авиопревозвач.

„В тази връзка тарифната комисия предложи нови преговори още тази седмица", се казва в изявлението на организацията.

В същото време от профсъюза отбелязват, че засега не е ясно дали ще бъдат избегнати стачните действия в дългосрочна перспектива.

Във вторник се планираше пилотите да стачкуват от 09.00 до 17.00 часа на най-голямото летище в Германия – във Франкфурт. От компанията пък бяха заявили, че са намерени достатъчно доброволци, които да заместят стачкуващите пилоти и така или иначе няма да има отмяна на полети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай