Progress Software Corp е закупила Telerik

Progress Software Corp е закупила Telerik | StandartNews.com

Progress Software Corp ще придобие българската компания Telerik за 263 милиона щатски долара, пише The Wall Street Journal.

Progress и Telerik ще обединят технологиите и разработките си. Двете компании ще предоставят цялостна платформа във виртуалния облак и локална платформа.

Progress отбелязва, че Telerik има приходи на стойност над 60 млн. долара през последните 12 месеца. Същите данни са публикувани и на официалния сайт на Progress.

"Силата на Telerik е в това да помага на разработчиците да създават елегантен потребителски интерфейс за приложения в облака, както и за локални и за уеб приложения", коментира Фил Пийд, изпълнителен директор на Progress Software, предаде Дневник. Двете компании ще обединят усилия в предлагането на решения и за разработка на персонализиран интерфейс, поддръжка на свързаност с множество източници на данни и др.

Разработките на Progress Software се използват от над 4 млн. потребители и 47 хил. компании в 175 държави по света. Технологиите на Telerik се използват от над 1.4 млн. разработчици и 450 от петстотинте компании във Fortune 500.

Очаква се придобиването да бъде финализирано в началото на декември т.г. След това започва процедурата по одобрение от регулаторите. Когато сделката приключи окончателно, основателите на Telerik и представители на управленския екип ще се присъединят към Progress Software.

Обединяването с Telerik ще превърне Progress Software в една от най-големите групи разработчици в света. Тя ще работи с ABL, .NET, Java, JavaScript, Node.js и ще разработва инструменти за създаване на богат набор от приложения и интерфейси за тях.

"Като част от Progress ние допълнително ще развием нашитекорпоративни услуги и услуги в"облака",и ще продължим да предефинираме съвременното разработване на приложения. Очакваме тази нова глава драстично да ускори растежа ни и да предостави повече и по-големи възможности за служителите, клиентите и партньорите на Telerik и Progress", коментира в официално съобщение Васил Терзиев, съосновател и изпълнителен директор на Telerik.

Освен със създаването на инструменти за разработчици Telerik е известна и със своята академия за обучение на програмисти. Компанията полага и много усилия в привличането на децата към програмирането и създава специализирани курсове за техните първи стъпки в света на разработчиците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай