Пускат директни полети Баку-София след Нова година

Пускат директни полети Баку-София след Нова година | StandartNews.com

На Международния ден на гражданската авиация вчера в София бе обявено, че от 16 януари 2018 г. азербайджанската ниcкотарифна авиокомпания Buta Airways, дъщерна компания на национален превозвач Азербайджански авиолинии (AZAL), открива директна въздушна линия Баку - София.Полетите ще са веднъж седмично.

Това е първата дестинация на Buta Aairways в страна от Европейския съюз, подчерта в словото си на представянето на компанията в хотел "Маринела" в София посланикът на Азербайджан Наргиз Гурбанова. Посланикът подчерта, че транспортът има важна роля в стратегическото приятелско сътрудничество между Азербайджан и България. В този смисъл новата авиолиния ще засили обмена на стоки и хора и ще стимулира културните и туристическите връзки между двете страни.

В представянето участва заместник министърът на туризма Ирена Георгиева, която подчерта важността на авиолинията Баку-София за развитието на българо-азербайджанските връзки в областта на икономиката, културата и туризма.

Откриването на линията е в изпълнение на споразумението, постигнато между азербаюйджанския президенет Илхам Алиев и българския президент Румен Радев по време на официалната визита на Радев в Азербайджан през отктомври т.г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай