Пуснаха нова пет пъти дестилирана водкa

На Националното състезаниe за бармани демонстрираха топ качеството на FLIRT 5

Пуснаха нова пет пъти дестилирана водкa | StandartNews.com

Водката си остава сред класиките в жанра – и когато става дума за консумация в чист вид, и за коктейли. Това споделиха водещи български миксолози по време на Националното състезание за барманство, което се провежда в столицата. Силен дебют зад и пред бара направи новата водка FLIRT 5. Тя е пет пъти дестилирана, което е сред най-съвременните технологии за производство. Така се правят едни от най-добрите водки в света.

FLIRT 5 бе представена и в много авторски коктейли и уникално барманско шоу, в което се включиха 20 от най-добрите в страната. Те бяха оценявани от международно жури от представители на барманската асоциация от Гърция, Македония, сомелиер и шеф готвач. Участниците в Купата на FLIRT трябваше да приготвят в рамките на 4 минути две дози от свой авторски коктейл с новата водка FLIRT 5. В крайна сметка журито избра коктейла Apple FLIRT на Даниел Мухала. Той се приготвя с водка, сироп мента, сироп джинджър бред, ликьор личи, кисело мляко и фреш лайм – шейкнати добре и сервирани в охладена чаша. Реакцията на първите опитали новата водка също беше положителна. Изборът на това какъв алкохол да консумираш обаче става все по-емоционален, затова FLIRT 5 залага именно на „пет емоции в един флирт". Водката вече тръгна на пазара като се очертава да бъде хит това лято.

Барманите споделиха, че с FLIRT 5 се работи изключително лесно, защото е с отлично качество и дава възможност за голямо разнообразие и творчество. FLIRT 5 e отличен избор за консумация и в чист вид. „Чистият алкохол има няколко предимства - дестилацията премахва вредните примеси, а и ако пиете "чисто", се лишавате от вредно количество захар", разказаха миксолозите зад бара, докато флеърваха (жонглираха) с бутилки. Що се отнася за коктейлите на мода се връщат стари класики, но водката си е евъргрийн.

Купата на водка FLIRT се проведе в рамките на Националното състезание за бармани – 19-20 април, което е квалификация за Световното в Копенхаген. Два дни водещи миксолози мериха сили в различни дисциплини: имаше теоретична част, бързо смесване на коктейли, точно разливане на определено количество, флеър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай