Служителите на VIVACOM отличени със Златен знак за щедростта си

Служителите на VIVACOM отличени със Златен знак за щедростта си | StandartNews.com

За втора поредна година VIVACOM получи най-високия приз за ангажираност на служителите „Златен знак за дарителство от работното място". Годишният знак е отличие на Наградите „Отговорна компания – отговорни служители" и се присъжда от фондация „bCause" в партньорство с Българска асоциация за управление на хора и Българско дружество за връзки с обществеността. Наградите отличават тези компании, които целенасочено ангажират служителите си към обществено значими каузи и при които доброволчеството е неразделна част от политиката за корпоративна социална отговорност.

Цифрите, определили призовото място за VIVACOM, са 900 часа доброволен труд за миналата година и над 310 хиляди лева, дарени от служителите на компанията. Над 2500 от тях, което е близо 40% от персонала, отделят всеки месец директно от заплатата си за дарение. Зад тези числа стоят щедрост, всеотдайност и отговорност на хората във VIVACOM, както и ангажираност на ръководството й към обществото.

VIVACOM провежда целогодишна кампания за постоянно дарителство „VIVA Help" от средата на май 2015 г. Вътрешнофирмената инициатива набира средства в помощ на служители със сериозни заболявания. Ежегодната програма за доброволен труд „VIVACOM Cares" също привлича стотици служители, които посвещават свободното си време на социални каузи, изискващи работна ръка - почистване на паркове, градини и еко пътеки, освежаване на интериора в социални домове, ремонтиране на детски площадки, участие в благотворителни базари с ръчно изработени сувенири или кулинарни изкушения.

Отличието "Отговорна компания - отговорни служители" има четири категории – знак, бронз, сребро и злато, които се определят по измерими критерии - обем участващи служители като % от общия екип, действащите механизми в компанията за насърчаване и развиване на програмите за регулярно дарителство и възможностите, които работодателят дава за даряване на труд на служителите в работно време. Тази година за наградата се състезаваха над 15 компании.

Наградите бяха обявени късно снощи – 9 февруари 2017 г., на официална церемония в присъствието на мениджъри и служители от отличените компании.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай