Start It Smart набира екипи от стартиращи предприемачи

Start It Smart набира екипи от стартиращи предприемачи | StandartNews.com

Националната предприемаческа организация - Start It Smart обяви, че до 28 февруари ще се набират участници в шестото издание на обучителната програма - Start It Smart | Pre-Accelerator. Единственият по рода си на Балканския полуостров стартъп преакселератор включва 10–седмична интензивна програма за подготовка на екипи от начинаещи предприемачи. При влизането в програмата повечето от проектите са на идейно ниво, а при завършването й са готови за пазара или за привличане на рискови инвеститори. Партньори на инициативата са българските фондове за рисково финансиране LAUNCHub и Eleven, както и акселераторски програми от Германия и др. страни по света.

Няколко са новостите в програмата през тази година. Най-важната сред тях е новото работно пространство в София Тех Парк. То се нарича MIC и в него ще бъде осигурено място за развитието на всички участващи екипи, както и достъп по последните световни технологии. Второто нововъведение в тазгодишното издание е, че за първи път участието в преакселератора ще е платено.

„Друга интересна новост е, че през Сезон 6 сме приготвили множество стипендии от МЕТРО, Cleantech Bulgaria, Superhosting.bg, както и от други компании. Това увеличава перспективите за развитие на участниците в програмата и стойността, предлагана от нея", каза Никола Янев, президент на Start It Smart.

Началото на шестия сезон и обученията ще започнат на 20 март, апликационният прозорец е отворен до 28 февруари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай