Твоят принос срещу сивата икономика може да ти донесе награда

Твоят принос срещу сивата икономика може да ти донесе награда | StandartNews.com

Visa организира специална кампания, която да насочи вниманието към ползите от заплащането на местни данъци и такси по електронен път. Този сезон компанията дава атрактивни награди за своите картодържателите, които платят данъците и таксите си онлайн или на POS терминали в общините.

А защо да изберем този начин на разплащане? Ами лесно е – удобно следиш собствените си разходи, пестиш време, проследяваш движението на средства, можеш разумно да планираш финансите си. Помагаш на държавата да намали размера на сивия сектор и и имаш своя личен принос към преминаването на България към модерна икономика, базирана на дигиталните разплащания. Има ли нещо да му мислиш? Избери Visa!

Притежателите на дебитна, предплатена или кредитна карта Visa, включително Visa Business и V PAY, които заплатят местните си данъци и такси по електронен път до 31 март 2017 г., освен, че могат да спечелят подарък, ще имат пряк принос към борбата срещу сивата икономика, която в България има сериозен дял. Неотдавна проучване, изготвено от AT Kearney по поръчка на Visa, показа, че увеличаването на електронните разплащания дори само с 5% води до спад от три процентни пункта в показателя за сивата икономика, който в България е все още един от най-високите в ЕС.

Visa подкрепя изцяло усилията на изпълнителната и законодателната власт в България за ограничаването на плащанията в брой и осигуряването на повече POS терминали и възможности за картови разплащания в публичния сектор. През тази данъчна кампания, Visa се стреми да насърчи и самите картодържатели – българските граждани, да имат стимул да допринесат сами за борбата срещу сивата икономика.

„Всеки ден в рамките на кампанията, собствениците на Visa карта имат шанс да получат една от десет външни батерии, ако платят дължимата към държавата сума онлайн. Ако изберат да заплатят на POS терминал в съответната общинска институция и регистрират бележката от плащането, участват в тегленето за един от три iPhone X на седмица", разказва подробности около кампанията Красимира Райчева, мениджър на Visa за България. Още информация за националната кампания за заплащане на местни данъци и такси по електронен път може да видите на сайта на компанията www.visabg.com

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай