Владимир Владимиров: Тази година зануляваме загубите на БДЖ

Владимир Владимиров: Тази година зануляваме загубите на БДЖ | StandartNews.com

През тази година очаквам загубите да бъдат на нула, заяви Владимир Владимиров, изпълнителен директор на "Холдинг БДЖ" ЕАД, пред Канал 3.

Той показа с конкретни цифри резултатите от реформите в БДЖ, извършени от новото ръководство от 2009 г. насам, когато след управлението на тройната коалиция задълженията на железниците стигат 843 милиона лева. "През 2002 г. задълженията са 198 милиона, нарастват лавинообразно и през 2009 са 850 милиона лева и 8 милиона загуба", посочи Владимир Владимиров. "Ние влязохме в дружеството в края на 2009 и реформата започна през 2010 г. Поехме дружеството от господин Монов, трябваше да започнем реформите веднага. Графиката показва как намаляват задълженията и как намаляват загубите. През 2018 задлъжнялостта ни ще е 350 милиона лева, от тях 196 милиона са за реално плащане. Долната графика показва как намаляват загубите и се приближават до нулата и очакваме тази година да бъдат на нула", каза Владимиров.

Той коментира и други проблеми на дружеството, възникнали напоследък.

"Не мога да си обясня интереса на БСП към БДЖ. Аз очаквам по-скоро да ни подкрепят, защото политически дивиденти в този случай не би трябвало да се прави", заяви Владимиров. Той обяви по повод политическата атака на БСП към БДЖ, че няма назначени на фиктивна работа футболисти. "Има служители на БДЖ, които в свободното си време играят футбол. Нивото им е абсолютно аматьорско. Прокуратурата проверява Товарни превози, предоставили сме им цялата информация, ще им съдействаме и нека да изчакаме резултатите", каза Владимир Владимиров. "Има счупени столове на машинисти, но това, което трябва да кажем, че в България няма заводи, които да се занимават с ремонт, с резервни части за локомотиви", каза Владимир Владимиров.

Той увери, че такива столове ще бъдат доставени до април. Ще извършим вътрешна проверка на двама наши служители - тя вече е направена, които подават записи към една медия, после ще подадем оплакване след прокурорската проверка как се появяват тези фалшиви новини в медиите. "Ние сме на правата страна, виждате, че продължаваме да си вършим нашата работа", каза Владимир Владимиров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай