Завод за части за коли правят в Димитровград

Завод за части за коли правят в Димитровград | StandartNews.com

Турската компания "Са-ба България" ООД направи първа копка на завода си за автомобилни аксесоари в България. В завода до Димитровград да бъдат вложени 16 млн. лв. за три години и ще бъдат открити 350 нови работни места. Върху разгърната застроена площ от близо 3000 кв.м. компанията ще произвежда осветителни системи за автомобили за едни от най-известните марки в света Ford, Renault, Volkswagen и Aston Martin.

Серкан Куруглоу, главен мениджър на "Са-ба България" и Турция благодари на местната власт в лицето на кмета на община Димитровград Иво Димов и неговия екип за съвместната работа довела до днешното събитие.

""Са-ба" е семейна компания, която миналата година отпразнува своята 40 годишнина. Това е първата международна инвестиция на "Са-ба". Като семейна компания решението за тази инвестиция е наистина трудно. Днес, обявяваме започването на първата фаза от изграждането на фабриката на "Са-ба". Планираме завършването на тази първа фаза през ноември 2017 г. Като очакваме производството да започне с пълна сила в началото на 2018 г. "Са-ба" е един от добре познатите доставчици в автомобилната индустрия в света. Имаме изключително обнадеждаващи мнения от нашите клиенти за тази инвестиция. За да можем да задоволим техните очаквания сме в готовност да създадем продуктивна и ефективна организация. За това е нужна подкрепата на всички местни и държавни институции", каза г-н Куруоглоу. "Ние сме силни , когато сме заедно", завърши на български той.

Председателя на Общински съвет Димитровград Гергана Кръстева оцени ефективната и продължителна работа, която беше извършена от местната власт, за да може избора на инвеститора да се спре на община Димитровград. Тя благодари на турската компания, че ще ситуира едно надеждно производство в общината и заяви подкрепата на местната власт за подобни инвестиционни проекти.

Изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции, г-н Стамен Янев каза, че именно с тази първа стъпка започва сериозната работа и пожела успех на инвеститора.

"Днес финализираме близо двегодишните ни усилия, които преминаха през доста перипети и работа. В крайна сметка успяхме да се справим и да дадем началото на поредната успешна инвестиция. Макар тази инвестиция да е на територията на община Димитровград повод за задоволство трябва да имат жителите на региона. Мисля, че дотук се справяме добре макар, че сме на 50% от това, което трябва да правим. Остава ни нещо много важно, за да продължим тенденцията, а то е заедно да обединим усилията си и Хасково и Димитровград - местната власт, разбира се и държавната власт и да започнем да работим за изграждането на административния капацитет, на човешкия ресурс, който ще работи в тези производства, чийто първи копки стартираме за пореден път", каза кмета на община Димитровград Иво Димов.

Той сподели, че очаква и занапред подкрепа от държавата и подкрепата на управлението към местните власти. Специални благодарности кмета отправи към Българската агенция за инвестиции и нейния Изпълнителен директор Стамен Янев за коректната съвместна работа.

От "Са-ба България" поднесоха специални комплимент към кмета на община Димитровград Иво Димов. Красив плакет ознаменуващ деня на първата копка, поднесен от собственика на компанията, г-н Махмуд Юзлу, получи кмета на Димитровград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай