iPad Air вече достъпен и в България

iPad Air вече достъпен и в България | StandartNews.com

София. След като Аpple представиха новия таблет iPad Air миналата седмица, от днес стартираха официално продажбите му в 42 държави по цял свят, сред които е и България. Потребителите могат да закупят последното устройство на компанията като си го поръчат от официалния й уеб сайт. iPad Аir се предлага в две цветови конфигурации: сребърно/бяло и сиво/черно, цената на версията от 16GB с Wi-Fi е около 366 евро, а най-скъпата конфигурация със 128GB и поддръжка за LTE струва 680 евро, информира theverge.

9.7-инчовият компютър е 7,5 мм дебел и тежи 0,45 кг, което според фирмата е най-лекият нормален размер таблет на пазара. Той се захранва от същия чип A7, който се изполва и в iPhone 5S.

Пускането на новите продукти идва в момент, когато някои анализатори предполагат, че Android на Google е на път да изпревари iOS на Apple като най-разпространената платформа за таблети.

Новият iPad e "най-голямата стъпка в реализирането на визията ни за мобилни компютърни устройства", коментира вицепрезидентът на Apple Фил Шилер. Новият iPad вече ще се казва iPad Air. Той е по-тънък и лек (7.5мм), по-мощен. Той запазва 9.7-инчовия си Retina дисплей, но е с по-тънка рамка около екрана си. Таблетът ще използва 64-битовия А7 процесор, който направи дебют с iPhone 5s, както и част от останалия хардуер на смартофна като копроцесора М7.

Таблетът ще разполага с 5МР iSight камера, Full HD камера на предния панел, два микрофона. Батерията ще осигурява 10 часа работа с едно зареждане. Таблетът ще стува $499 за 16GB версия с WiFi, но няма да се предлага сензор за пръстови отпечатъци. iPad 2 ще продължи да се продава срещу $399 за 16GB версия, тъй като според Шилер има много потребители, които искат такъв таблет. Таблетът ще се предлага и в България от 1-ви ноември т.г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай