9 лева за сянка на Слънчев бряг

9 лева за сянка на Слънчев бряг | StandartNews.com

9 лева ще струва това лято сянката в култовия курорт Слънчев бряг. Толкова ще броят туристите за чадър на плаж "Слънчев бряг - север". Още 9 лв. ще им струва шезлонгът. Това одобри кабинетът вчера, определяйки концесионерите на четири плажа по Южното Черноморие. Договорите се сключват след конкурси за срок от 15 години. Цените на Слънчев бряг за концесионера „Голден сендс бийч" ООД.

Най-скъп това лято ще е плажът на прекрасната ивица „Росенец-север", община Бургас. Чадърът и шезлонгът там ще струват по 10 лв. Концесионер е „Хермес Солар" ООД.

Най-евтино засега ще е събирането на тен на плаж „Св. Влас - болницата", община Несебър. Концесионерът „Тера Тур Сервиз" ЕООД ще дава чадъра и шезлонга по 7 лв. На "Несебър - юг" екстрите ще са по 8 лева. Там плажът ще се стопанисва от „Ауто Фактор" ЕООД.

Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове и предложения от концесионера размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане, съобщи правителствената информационна служба. За плаж „Росенец-север" сумата е 12 092,40 лв. с ДДС, за плаж „Св. Влас-болницата" - 64 807,45 лв. с ДДС, за „Слънчев бряг - север" - 1 664 784,18 лв. с ДДС и за "Несебър-юг" - 320 756,11 лв. с ДДС.

Средствата за организация на целогодишно санитарно хигиенно поддържане на плаж „Росенец-север" са в размер на 20 000 лв. без ДДС. За инвестиции за целия срок на концесията за подобряване на пешеходния достъп до морски плаж „Св. Влас - болницата" са планирани 272 000 лв. без ДДС. Сумата за подобряване на облика на морски плаж „Слънчев бряг-север" е 12 567 875 лв. с ДДС. Инвестициите в мерки за опазване на околната среда и защитените територии на плаж "Несебър-юг" са 4 891 749 лв. с ДДС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай