Ангелкова: Нашите проверки нямат общо с Валери Симеонов

Ангелкова: Нашите проверки нямат общо с Валери Симеонов | StandartNews.com

Проверките на Министерството на туризма са само по отношение на плажовете, не на хората и нямат нищо общо с тези на вицепремиера Валери Симеонов. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова, която участва в дискусията „За по-чист морски туризъм" във Варна във връзка с проверките по Черноморието.

"Навсякъде се правят проверки за спазване на закона. Разбира се, много трябва да се съобразява начинът и методите, по които тези проверки се извършват, за да не се вреди на българския туризъм. Проверките, които извършваме от Министерството на туризма, са само по отношение на плажовете, не по отношение на хората и винаги нашите проверки са в светлата част на денонощието. Смятам, че когато бъдат установени нарушения, ние даваме предписания, след което правим повторна проверка и ако предписанията не са изпълнени, има санкция", коментира Ангелкова.

Тя каза още, че няма координация между проверките, които извършва Министерството на туризма и тези на вицепремиера Валери Симеонов. "Нашите проверки са самостоятелни и са свързани с управлението на плажовете, така че няма нищо общо с проверките, които се извършват от негова страна", уточни министърът.

Тя добави, че още в края на миналата година е започнало обсъждането на статута националните курорти. "Те са имиджът на българския туризъм. Затова много трябва да се внимава с това как представяме този имидж. В момента тече обществено обсъждане на темата, така и в Народното събрание. За мен е много важно дейностите, които се извършват там да бъдат регламентирани, защото по този начин именно ние можем да гарантираме качеството на туристическия продукт. Всички други еднократни прояви водят до негативно представяне на нашата страна като туристическа дестинация, отколкото обратното", коментира министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай