Ангелкова похвали плаж в Несебър

Ангелкова похвали плаж в Несебър | StandartNews.com

Не бяха констатирани нарушения при проверката на морски плаж „Вая", каза министър Николина Ангелкова след внезапната инспекция на ивицата в нейно присъствие. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма. Плажът е отдаден под наем по договор от януари 2016 г. В момента той предлага много добри условия за почивка.

Няма заграждения, които препятстват достъпа до пясъка и морската вода. Осигурени са достатъчно спасители според изискванията за водноохранителните дейности, както и пунктове за медицинска помощ.

През последната седмица на юли тази година плаж „Вая", Община Несебър, бе проверен съвместно от експерти на Министерството на туризма, „Морска администрация" и Регионалната здравна инспекция в Бургас. Тогава също не бяха открити нарушения на договорните задължения.

Това е пример за добра практика при стопанисването на морските плажове. Приветстваме усилията на бизнеса да осигури максимален комфорт на посетителите, както и да поддържа чистотата на ивицата. Така могат да бъдат привлечени повече туристи, коментира министър Ангелк

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай