Ангелкова поиска оставката на Рагин

Поведението му е неприемливо, отсече министърът

Ангелкова поиска оставката на Рагин | StandartNews.com

Министърът на туризма Николина Ангелкова поиска оставката на председателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин. Повод за това е изказването му вчера. В него Рагин призова да не се раздухва скандала с шведския турист, който преби камериерка. Според него туроператорите, които работели с Швеция, се притеснявали да не губят клиенти. 

"Личното ми мнение е, че такова поведение, особено на председателя на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Благой Рагин е неприемливо и независимо, че това са неправителствени организации, които Министерство на туризма не контролира, не се бърка в тяхната работа", заяви Ангелкова.

"Смятам, че чисто морално и редно е председателя на една такава организация, който представлява името на хотелиерите и ресторантьорите да се извини, да се оттегли. Просто е морално това да бъде направено", категорична беше Ангелкова, която повтори многократно на брифинг в МС, че министерството се разграничава от изказаната от Рагин позиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай