Ангелкова празнува Деня на туризма с дипломати

Ангелкова празнува Деня на туризма с дипломати | StandartNews.com

Министърът на туризма Николина Ангелкова отбеляза с представители на дипломатическия корпус Световния ден на туризма.

В навечерието на 27 септември, когато всички страни членки на Световната организация по туризъм отбелязват датата, бяха засадени дръвчета в столичния Южен парк от името на посланиците.

Свидетелство за важността на сектор туризъм за България е, че от 3 години имаме самостоятелно Министерство на туризма, отбеляза Ангелкова. Тя подчерта, че министър-председателят Бойко Борисов и правителството подкрепят сериозно отрасъла и той е сред приоритетите на управлението.

"Лично благодаря на всеки от вас за нашето взаимодействие през годините, което ще продължим да развиваме", обърна се Ангелкова към дипломатите. Тя благодари също и на кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова и на зам.- кмета на София Тодор Чобанов за предоставения терен в Южния парк, където дърветата ще бъдат символ на международното партньорство в туризма. Дръвчетата бяха дарени от Министерството на земеделието, храните и горите.

"Благодаря и на вашите сънародници, които почиват в България, връщат се отново следващата година и водят своите семейства и приятели. Това е на-добрата реклама за страната ни. Ние искаме да им осигурим качествен продукт и гостоприемство", каза още Ангелкова.

Н.Пр. Стефано Балди, посланик на Италия в София, изказа задоволството си от съвместната работа с Министерството на туризма и подчерта, че е свършено много досега в хода на това партньорство. Дипломатът съобщи, че в резултат на това сътрудничество се увеличава броят на туристите между двете страни, като има потенциал за още по-активно развитие на тези отношения.

Посланикът на САЩ в България Н.Пр. Ерик Рубин приветства инициативата и усилията на Министерството на туризма да поставя фокус върху устойчивото развитие на отрасъла. Той поздрави страната ни за успехите в сферата на летния и зимния туризъм и увери, че двете страни ще работят още по-усилено за привличане на повече американски туристи в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай