Ангелкова: Проверките не трябва да пречат на туризма

Ангелкова: Проверките не трябва да пречат на туризма | StandartNews.com

Проверките по Черноморието трябва да бъдат по начини, които не пречат на имиджа на българския туризъм. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по Нова тв за протестите и проверките в Слънчев бряг.

По думите й имидж се гради трудно, но се разваля много бързо. „Ние сме за диалог и винаги сме го декларирали. Още следващата седмица ще направим срещи по места, както с представители на бизнеса, така и с тези, които работят по Черноморието и особено на Слънчев бряг", каза Ангелкова.

На въпрос дали българският туристически сезон е загубил от създалата се ситуация, министърът поясни, че равносметката ще се види следващото лято, тъй като в момента вървят преговорите за сезона през 2018 г. „Всеки един трябва да спазва закона, правилата", каза тя.

Според Ангелкова обаче е важно да се реши статутът на националните курорти. „В момента няма разлика между национален курорт и община и всички местни наредби, които важат за Общината, важат и за курорта", уточни тя.

По думите й това се прави, за да може да има алтернатива и да се знае кой курорт за какво е, защото хората са прави. „Не можем под общ знаменател да сложим цялото Българско Черноморие", каза Ангелкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай