Банско с рейд на борси за повече туристи

Банско с рейд на борси за повече туристи | StandartNews.com

Община Банско взе участие в 12 туристически борси в 8 държави през тази година. Местната власт изпълни на 100% програмата си за реклама на различни изложения. Целта беше постигната - планинската община успя да завоюва нови пазари и затвърди позициите си като предпочитана туристическа дестинация в редица страни. Последното участие на Банско беше на бизнес форум „Делови партньори на Татарстан" през този месец. Общината рекламира туристическия си потенциал сред руската общност. По време на визитата делегацията проведе срещи с Министерството на туризма на Татарстан, със служители от дирекция „Туризъм" към община Казан и с Камарата на туроператорите и турагентите в Татарстан.

На провелите се изложения беше представен богатият избор от възможности за настаняване от 5-звездни хотели с изискан комфорт до уютни фамилни хотели и къщи за гости. Професионално оборудваните конферентни зали са предпочитани от чуждестранните компании като добра възможност за бизнес туризъм, а многобройните традиционни механи и ресторанти дават възможност да се опита както автентичната банска кухня, така и интернационална.

Едно от големите предимства на града несъмнено е ски зона „Банско", която го превръща в утвърден Зимен курорт №1 в Източна Европа. 400 машини за изкуствен сняг гарантират снежна покривка от декември до април.

За зимен сезон 2016/2017 г. курортът ни получи доверието и високата оценка да организира 3 старта за Световната купа по сноуборд. Първият ще е паралелен слалом за мъже и жени на 3 февруари. На 4 февруари ще се проведе сноуборд крос за мъже и жени. На следващия ден пък ще е паралелният гигантски слалом за мъже и жени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай