Чужденците искат още хотели с 5 звезди у нас

Интересът на французите към България е скочил с 40%

Чужденците искат още хотели с 5 звезди у нас | StandartNews.com

Само за юни месец има ръст от 6% на туристите от чужбина, като най-голям е този на гостите от Великобритания – 31%, от Германия – 15%, Русия – 10%,  Холандия – 30%, Франция – над 40%, обяви министър Николина Ангелкова в интервю за "Фокус".

При нашите целеви пазари наблюдаваме ръстове. За първите шест месеца имаме общо 8 % ръст или над 3,3 млн. чуждестранни туристи. На първо място са туристите от Гърция с 10% ръст", допълни тя.

България се превръща в дестинация с висококачествен туристически продукт. Това отчитат от туристическия концерн TUI Group. Качеството се повишава и това признание ние получихме вчера, когато имах среща с един от членовете на изпълнителния борд на директорите на TUI Group, които казаха, че все повече България се превръща от бюджетна дестинация към дестинация с качествен туристически продукт. Именно затова имаме много голям инвестиционен интерес по отношение на изграждането на пет-звездни хотели, защото най-голямото търсене е във високия клас четири и пет звезди", каза още министър Ангелкова. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай