Капанчетата по плажовете остават

Капанчетата по плажовете остават | StandartNews.com

Представителите на туристическия бизнес, на общините и работодателите, не искат пълно премахване на преместваемите обекти на плажа, защото това може да доведе до отлив на туристи и безработица. Тази позиция бе изразена на проведената широка обществена дискусия вчера, на която присъстваха кметове на морски общини, концесионери, работодателски организации, туристически сдружения и хотелиери, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред БиТиВи.

"Ако тази забрана бъде приета, означава на ивиците да няма павилиони за плодове, зеленчуци, сладоледи и заведения и на плажовете ще остане само услугата ол инклузив, която предлагат хотелите", обясни министърът. Ангелкова посочи, че премахването на преместваемите обекти по цялото Черноморие ще създаде изключително голямо напрежение.

За втория лифт на Банско Ангелкова заяви: "Министерството на туризма подкрепя изграждането на втори лифт на Банско, защото това е най-екологичният транспорт, но то трябва да е според всички правила на българското и европейското законодателство", посочи Николина Ангелкова. Тя обясни, че се чака решението на съда за плана за управление на Национален парк "Пирин" и след това може да се пристъпи към конкретни дейности, ако има инвестиционен интерес. Според плана строителството на хотели, заведения и други подобни обекти е забранено, дадена е възможност за  изграждане само на спортни съоръжения. "Инвестиционните намерения трябва да минат през широко обществено обсъждане, спазване на всички процедури и ОВОС", каза Ангелкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай