Ка­тар­жи­на Ес­тейт вдъх­но­вя­ва мла­ди ху­дож­ни­ци

Ка­тар­жи­на Ес­тейт вдъх­но­вя­ва мла­ди ху­дож­ни­ци | StandartNews.com

Ля­то­то е вдъх­но­ве­ние - кра­си­во, осе­за­е­мо и без­край­но ка­то мо­ре­то. Кра­со­та­та на то­зи се­зон на­ме­ри сво­е­то мяс­то, пре­въп­лъ­те­на в прек­рас­ни ри­сун­ки вър­ху бъч­ви на Ка­тар­жи­на Ес­тейт в един от най-ро­ман­тич­ни­те гра­до­ве Со­зо­пол. Дър­ве­ни­те бъч­ви, в ко­и­то са съз­да­ва­ни ед­ни от най-доб­ри­те ви­на на Ка­тар­жи­на, се пре­вър­на­ха в ху­до­жес­тве­ни плат­на, къ­де­то въз­пи­та­ни­ци­те от НУ­ИПД "Деч­ко Узу­нов", гр. Ка­зан­лък из­ра­зи­ха соб­стве­но­то си виж­да­не за кра­со­та, мо­ре и лет­ни прик­лю­че­ния. Арт уи­кен­дът е част от еже­год­на­та прог­ра­ма за со­ци­ал­на от­го­вор­ност на на ед­на от най-ино­ва­тив­ни­те бъл­гар­ски из­би, в под­кре­па на мла­ди хо­ра с из­я­вен та­лант в об­лас­тта на из­кус­тво­то. Та­зи го­ди­на уче­ни­ци­те из­пол­зва­ха за сво­е­то вдъх­но­ве­ние уни­кал­на­та кон­цеп­ция на ети­ке­ти­те от се­ри­я­та Contemplations, един от зна­ко­ви­те бран­до­ве на Ка­тар­жи­на Ес­тейт.

Кра­си­ви­те ети­ке­ти мо­гат даа уди­вят все­ки це­ни­тел на из­кус­тво­то и на­пит­ка­та на бо­го­ве­те! Те са пре­диз­ви­ка­тел­ство за въ­об­ра­же­ни­е­то и ума. Са­ми­те ети­ке­ти са с ин­те­рес­на ис­то­рия и до то­зи мо­мент са съз­да­де­ни над 200. Все­ки от тях е сво­е­об­ра­зен ше­дьо­вър с ори­ги­нал­на идея и е де­ло на ди­зай­не­ри­те на Ка­тар­жи­на Ес­тейт - не­за­ви­си­мо да­ли съ­дър­жат еле­мен­ти на изоб­ра­зи­тел­но из­кус­тво, ли­те­ра­ту­ра, на­у­ка, фол­клор и др. Уни­кал­на­та кон­цеп­ция на Contemplations са шес­тте бу­тил­ки ви­но в един ка­шон, но с раз­лич­ни ети­ке­ти.

Бъч­ви­те бя­ха из­ри­су­ва­ни с раз­лич­ни мор­ски еле­мен­ти - ри­би, ок­то­по­ди, мор­ски въл­ни, до­ри и ми­ни­а­тюр­ни мор­ски ра­че­та. Арт уи­кен­дът бе­ше осъ­щес­твен и с под­кре­па­та на Yacht Club Marina Sozopol, на чи­и­то пон­то­ни бя­ха бя­ха раз­по­ло­же­ни бъч­ви­те, сво­е­об­раз­ни про­из­ве­де­ния на из­кус­тво­то. Ри­су­ва­щи­те уче­ни­ци се пре­вър­на­ха в ат­рак­ция, на ко­я­то гос­ти­те на Со­зо­пол се рад­ва­ха от сър­це. Чет­ки­те граб­на­ха и ня­кол­ко де­ца, слу­чай­но пре­ми­на­ва­щи пок­рай мяс­то­то на съ­би­ти­е­то. Те ос­та­ви­ха съ­що своя от­пе­ча­тък вър­ху бъч­ви­те, ко­и­то в пос­лед­ствие ще бъ­дат пре­дос­та­ве­ни на раз­лич­ни мес­та, вклю­чи­тел­но и в са­ма­та из­ба. Ед­на от бъч­ви­те ще ос­та­не да кра­си Yacht Club Marina Sozopol до края на се­зо­на.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай