Музика, култура и спорт водят туристи през лятото в Банско

Музика, култура и спорт водят туристи през лятото в Банско | StandartNews.com

Банско. Курортът Банско се окичи с признанието за Зимна столица на Балканите. Амбицията на общината обаче е да се превърне и през лятото в културен център на региона и да привлече туристи от страната и чужбина. За целта е подготвена атрактивна и разнообразна програма.

През месец май ще се проведе юбилейното десето издание на Международния фестивал за автентичен фолклор „Между три планини". В двата фестивални дни централният площад в Банско ще бъде сцена на самодейността - над 1000 певци и танцьори от цялата страна ще се надпяват и надиграват в красивия курорт. В проявата ще участват фолклорни състави, танцови ансамбли и индивидуални изпълнители от всички краища на България и Балканите. Ще се представят и много народни обреди и обичаи. Участниците ще покажат оригиналност и артистичност. Ще изявят таланта си на певци, музиканти и танцьори, зрителите ще видят характерните за регионите си народни носии.

И това лято няма да мине без станалия традиционен Театрален фестивал, който се организира от общината. Ще има и оперен фест. Банскалии очакват много гости и за емблематичната музикална проява в курорта - джаз феста. "Той ще се проведе по традиция в началото на август и ще продължи цяла седмица. Почитателите на музиката ще се насладят на някои от най-големите звезди и изпълнители от целия свят", твърдят от кметството. Курортът ще е домакин и на атрактивни спортни прояви, с които също ще привлече гости от страната и чужбина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай